Fotografiska Restoran

Asukoht

Telliskivi tn 60a‑8, 10412 Tallinn, Eesti

Lahtiolekuajad

  • Teisipäev – Neljapäev: 12:00–00:00
  • Reede – Laupäev: 12:00–01:00
  • Esmaspäev ja Pühapäev: suletud

Kontaktid

  • Telefon: +372 5745 0922
  • E-post: [email protected]
  • Veebileht: fotografiska.com/tallinn
  • Sotsiaalmeedia: Instagram/Facebook @Fotografiska.food.tallinn

Kontseptsioon ja köök

Fotografiska Restoran ühendab kunstielamuse ja kulinaarse loome – roogades peegeldub jätkusuutlik filosoofia ning innovatiivne “zero‑waste” suh­tumine. Menüüs kasutatakse kohalikke ja mahetooraineid, juurikaid ja taimi – kohalik liha ja kala on samuti osa valikust. Restoran on linna ainus Michelini Rohelise Tärniga tunnustatud koht.

Menüü ja eripakkumised

  • Põhimenüü pakub nutikaid ja maitseküllaseid roogasid, sh näiteks idandatud rukkirisoto, linna mesimaitse kook ja punk‑stiilis peediroad
  • Pühapäeviti brunch-teemaline menüü
  • Juhtroogasid vaheldavad hooajalised spetsiaalmenüüd, mis tõstavad esile iseloomulikult Eesti suve või sügist

Peakokk

Peakokk on Gerli Travkin – tema köögis põimuvad maailmaköögi eklektilisus ja kohalik hooaegne tooraine. Tema stiil keskendub ausatele maitsetele, jääkide vähendamisele ja kunstilisele presentatsioonile.

Teenused

  • Asub Fotografiska muuseumi 6. korrusel koos rooftop-bariga, 360° vaadetega linnale
  • Suvel lisandus avatud katuseterrass ja aiuala, mis pakub õdusat õhkkonda
  • Privaatsed üritustoad nagu “Nada” ruum: sobib ärisündmusteks, pulmadeks või gruppidele
  • Tasuta WiFi, avatud köök, joogitöötubade ja kunstikontseptsiooniga kokteilimenüü
  • Mõnedel õhtutel elav muusika

Hinnatase

  • Keskmine hind kategoorias €€€ – fine dining kogemus
  • Õhtumenüü hinnaklass on u 60–80 € inimese kohta, sõltuvalt roogade arvust ja joogivalikust
  • Brunch pühapäeviti keskmiselt 25–35 €

Üldinfo ja ajalugu

  • Fotografiska Tallinn avati 2019. aastal Telliskivi loomekeskuses, olles esimene rahvusvahelise brändi laienemine Eestisse
  • Restoran üllatab oma jätkusuutliku toidufilosoofiaga; Michelin Green Star tiitel alates 2020. aastast
  • Restorani maitsepraktikat juhib kestlikkuse eestvedaja Aldur Soosalu liikumine, kes haldab tarneahelaid, komposteerimist ja igapäevapraktikaid