Fotografiska Restoran
Asukoht
Telliskivi tn 60a‑8, 10412 Tallinn, Eesti
Lahtiolekuajad
- Teisipäev – Neljapäev: 12:00–00:00
- Reede – Laupäev: 12:00–01:00
- Esmaspäev ja Pühapäev: suletud
Kontaktid
- Telefon: +372 5745 0922
- E-post: [email protected]
- Veebileht: fotografiska.com/tallinn
- Sotsiaalmeedia: Instagram/Facebook @Fotografiska.food.tallinn
Kontseptsioon ja köök
Fotografiska Restoran ühendab kunstielamuse ja kulinaarse loome – roogades peegeldub jätkusuutlik filosoofia ning innovatiivne “zero‑waste” suhtumine. Menüüs kasutatakse kohalikke ja mahetooraineid, juurikaid ja taimi – kohalik liha ja kala on samuti osa valikust. Restoran on linna ainus Michelini Rohelise Tärniga tunnustatud koht.
Menüü ja eripakkumised
- Põhimenüü pakub nutikaid ja maitseküllaseid roogasid, sh näiteks idandatud rukkirisoto, linna mesimaitse kook ja punk‑stiilis peediroad
- Pühapäeviti brunch-teemaline menüü
- Juhtroogasid vaheldavad hooajalised spetsiaalmenüüd, mis tõstavad esile iseloomulikult Eesti suve või sügist
Peakokk
Peakokk on Gerli Travkin – tema köögis põimuvad maailmaköögi eklektilisus ja kohalik hooaegne tooraine. Tema stiil keskendub ausatele maitsetele, jääkide vähendamisele ja kunstilisele presentatsioonile.
Teenused
- Asub Fotografiska muuseumi 6. korrusel koos rooftop-bariga, 360° vaadetega linnale
- Suvel lisandus avatud katuseterrass ja aiuala, mis pakub õdusat õhkkonda
- Privaatsed üritustoad nagu “Nada” ruum: sobib ärisündmusteks, pulmadeks või gruppidele
- Tasuta WiFi, avatud köök, joogitöötubade ja kunstikontseptsiooniga kokteilimenüü
- Mõnedel õhtutel elav muusika
Hinnatase
- Keskmine hind kategoorias €€€ – fine dining kogemus
- Õhtumenüü hinnaklass on u 60–80 € inimese kohta, sõltuvalt roogade arvust ja joogivalikust
- Brunch pühapäeviti keskmiselt 25–35 €
Üldinfo ja ajalugu
- Fotografiska Tallinn avati 2019. aastal Telliskivi loomekeskuses, olles esimene rahvusvahelise brändi laienemine Eestisse
- Restoran üllatab oma jätkusuutliku toidufilosoofiaga; Michelin Green Star tiitel alates 2020. aastast
- Restorani maitsepraktikat juhib kestlikkuse eestvedaja Aldur Soosalu liikumine, kes haldab tarneahelaid, komposteerimist ja igapäevapraktikaid
